Sponsorii nostrii (le multumim si pe aceasta cale) ...

luni, 3 mai 2010

Maros Bike Xc Cup 2010

O sa incep prin a lauda organizartorii, FELICITARI de trei ori pentru tot ce au facut. Despre traseu ce sa spun, unul de nivelul competitiilor internationale.

In prima zi de antenament am iesit cu cativa prieteni in recunoastere; cand am intrat in circuit am ramas fara respiratie. Spre norocul meu m-am intalnit cu Boldi Dan cu care am continuat pedalatul; el mi-a mai explicat unele trucuri la coborari si m-a ajutat sa inving frica la coborare.

A doua zi de antrenament am iesit cu Tamas Sisak si iar printr-un noroc l-am intalnit pe Voicu si sub indrumarile lui am parcurs din nou traseul. Ii multumesc si lui pentru sfaturile primite. Ups era sa uit de Radu si de Daniel cei cu care am mai facut o tura de recunoastere si am primit si de la ei sfaturi utile pentru cea ce era sa urmeze duminica.

A venit ziua ce-a mare si impreuna cu Adela (sotia), Robi, Florin, Ligia si tata am pornit spre locul de desfasurare. Emotiile erau mari, era prima mea competitie de acest fel. Cand am ajuns in Faget multi isi descalecau bitele de pe masini si a inceput forfota pregatirilor, ultimele ajustari. Asa m-am simtit ca si la standurile de F1, unele cluburi chiar aveau corturi si stand adevarat. Amatori in schimb aveau doar prietenii, sotiile si multa ambitie.

Cand ne-am aliniat la linia de start emotiile m-au lasat, am inceput sa ma concentrez la sfaturile primite de la Boldi & Voicu si sa revad in memorie traseul. La start am nimerit chiar langa Boldi care a spus sa fiu linistit. Am pornit la primul viraj am nimerit pe exteriorul virajului si nu m-am putut incadra pe trasa ideala asa ca am pierdut cateva locuri, dar nu m-am dat batut si am continuat. Au venit primele depasiri, nu multe la numar dar au fost. La capatul primei coborari stiam ca e foarte dificil si nu am riscat; am coborat dar am uitat sa shimb in viteze inferioare si urma o urcare cu o panta de cca.8-10%. Aici am mai depasit cativa concurenti. La a doua coborare am incercat sa trag cat mai tare posibil pana la cele doua saritori, am reusit sa trec cu bine de cele doua saritori dupa care si de un viraj foarte stramt si in panta, am inceput sa ma relaxez lucru care m-a si costat. La capatul coborarii am tras o tranta de toata frumusetea, aici am pierdut cca. 5-7 locuri, de fapt tot ce am depasit m-au depasit. A urmat prima urcare adevarata nu am pierdut vremea si am luat-o la goana pe langa bita, in acest rimt am parcurs cca. jumate din urcare dupa care am inceput pedalatul. La Big ditch iar am luat-o la goana pe langa bita. La urcare o portiune tehnica si foarte frumosa ma gandeam - “ce caut eu aici”- dar am decis ca voi pedala pana la linia de Start/Sosire. Intre timp mi-am mai revenit, cand am ajuns la linia Start/Sosire sotia mea Adela a inceput sa ma incurajeze “hai tati, hai” nu va pot spune ca nici nu m-am mai putut gandi la abandon si am continuat. In timp ce eram la prima coborare am auzit “la Master peste 40 ani locul 2 nr. Concurs 56” adica chiar eu si de aici totul s-a schimbat. Am luat decizia ca orice s-ar intampla nu voi lasa sa ma depaseasca si nu voi mai cadea asa ca m-am concentrat la maxim. In turul trei am intrat in ritm si ma simteam ins-farsit bine; am si incepem sa depasesc din nou si eram foarte fericit ca nu ma urmarea nimeni si in spatele meu era liniste. Nici nu ma gandesc sa nu scriu despre prietenii mei care erau alaturi de mine si mai ales ca s-au dispersat strategic pe tot traseul, m-au incurajat fiecare strigat si indemn imi mai dadea forta si ambitie, va multumesc!! Florin, Ligia, Andrei, Victor, Cristi, Radu, Florin, Maria, Cami, tata, Robi si sotia mea Adela, va multumesc voi m-ati ajutat sa castig, ati fost cel mai bun energizant!!!

Cand am ajuns la linia de Start/Sosire nu am stiu ca sunt pe locul I. Nu mi-am dat seama cand am depasit cel de pe locul I, va pot spune ca a meritat tot efortul.

Inca cateva cuvinte si am terminat, fratilor cei care nu ati fost acolo si va tineti in sus si in jos ca voi va dati cu bita ati pierdut foarte mult, nu oricand vin competitori de talie olimpica la Cluj ati fi avut ce savura si invata de la ei!!!!

Cu prietenie, Levi

PS: Poze din competitie